dinsdag 2 december 2008

Vrijdag 5 september 2008

Santa Maria naar Los Angeles

Laetitia Vineyard was te vinden vóór we in Santa Maria aankwamen, maar wegens tijdsgebrek hebben we deze niet kunnen doen. Gelukkig heb ik er thuis nog enkele kunnen opsporen en de adressen opgeschreven in het roadbook. Bij het verlaten van Santa Maria komen we er enkel tegen, oa Foxen Vineyard en Firestone Vineyard. Verder zijn er nog een paar kleintjes, zoals: Riverbench, Tres Hermanas, Zaca Mesa, … Er bestaat zelfs een Foxen Canyon Winetrail welke we uiteraard niet gedaan hebben; daar zou veel te veel tijd inkruipen.
Voor de geïnteresseerden: een kleine map als pdf kun je hier downloaden: Map Winetrail
Hier nog wat info:


Tres Hermanas (3 zusters) en Riverbench.

--------------------------------------------

De rit van vandaag is 245 km (153 mijl), dus niet zo echt ver. Het enige bezoek is dan ook een wijngaard – vineyard in het Engels – en zullen we daar ook ruim de tijd voor nemen.

Vanuit de Santa Maria Inn vertrekken we en een tijdje later bevinden we ons reeds op de Foxen Cayon Rd, het “hart” van de wijnstreek rond Santa Maria.We stoppen bij Tres Hermanas en vragen wat info, maar we besluiten toch door te rijden. Foxen is het pas geopend om 11.00u, dus rijden we nogmaals door en stoppen bij Firestone. Juist op tijd blijkt, want er begint net een interessante rondleiding.

De druiven. Deze worden later dan bij ons in Europa geoogst.
De reden waarom de druiven pas later rijp zijn was mij niet duidelijk.

--------------------------------

Na het leerzame bezoek komen we terecht in de “tasting room”. We betalen 10,00 USD en kunnen er een zestal goede wijnen proeven, dit altijd vergezeld van de nodige uitleg van onze “bartender”. We kijken tenslotte nog wat rond in de winkel na het proeven en besluiten te vertrekken – het is intussen middag.

De interessante rondleiding bij Firestone. Deze vriendelijke
man gaf een leerzame maar redelijk technische uitleg.
Voor de "echte" wijnliefhebbers.

En proeven... Een zestal lekkere wijnen voor $10.00.
Bij ieder glas kregen we de nodige uitleg.
-----------------------------------

We zoeken de US-101 SB (south bound) terug en beginnen aan de rit naar Los Angeles. We eten een sandwich in een bar verbonden aan een “gas-station” en rijden daarna terug door.

Het verkeer is heel druk naar LA, een bepaald moment 2 keer 9 vakken – dat is zéér breed – en goed vol, maar we kunnen toch aan een redelijke snelheid doorrijden. Bovendien is het altijd rechtdoor.
We nemen afrit 15 en rijden Coldwater Canyon Avenue op. We zitten volop in de grootstad Los Angeles en het is merkwaardig genoeg niet zo echt druk. Voor een miljoenenstad is dit precies ongewoon, maar ik heb al afgeleerd om te vergelijken met ons wegennet en onze steden. We slaan rechtsaf bij Ventura Blvd en kunnen een eindje verder de parking van het hotel Sportsman's Lodge oprijden. We checken opnieuw in en inspecteren de kamer – maar zoals gewoonlijk is deze weer picobello. Het duurt niet lang of we genieten van het heerlijke zwembad en het uitstekende klimaat in LA. Als we toch willen wat rusten dan kan dit toch gerust aan het zwembad… De trap er naartoe is tenslotte vlakbij onze kamer.


Fotos van de US-101 vanuit de auto.
Het verkeer viel toen nog mee.
------------------------------------------

Het eten ’s avonds nemen we in het restaurant verbonden aan het hotel. We hebben geen zin om nog ver te lopen. Het eten is er prima, maar het enige wat stoort is het groepje “Justuss2”, een man en een vrouw die in een bar verderop wat covers spelen en zingen. Die vrouw zingt wel niet erg toonvast en dat is voor mij zeker niet plezant om naar te luisteren.

Justuss2. De vrouw zong niet bepaald toonvast.
-------------------------------------------

Alhoewel het niet echt druk is geweest vandaag zijn we toch moe en na het eten gaan we dan ook onmiddellijk naar de kamer. Morgen is een nieuwe dag en hebben we een leuk evenement gepland...


Geen opmerkingen: