dinsdag 23 september 2008

Zondag 24 augustus 2008

San Diego naar Palm Springs
Vandaag verlaten we San Diego voor onze eerste etappe: we gaan via het nationale park Anza Borrego en de Salton Sea naar Palm Springs. Na het ontbijt en het uitchecken keren we met een taxi terug naar de luchthaven waar het verhuurbedrijf Avis gevestigd is. De auto die we krijgen is een grijze Nissan die er toch al een behoorlijk aantal kilometers heeft opzitten. Dus toch geen Chevrolet Cobalt ! Maar we vertrouwen op de Japanese techniek en gaan akkoord. De GPS wordt aangesloten en na een spannende halve minuut worden er satelieten gevonden en wordt de locatie bepaald. Het eerste wat ik doe is het adres van de Wal-Mart op onze route invoeren: 13487 Camino Canada, El Cajon, CA 92021. El Cajon is een deel van de stad San Diego en we passeren er toch. De GPS begint te rekenen en toont na enkele seconden de te volgen route. Het werkt !
Het rijden met een automatic is in het begin heel vreemd, maar het went gauw. We rijden over Harbor Drive, nemen de afslag Grape Street en bevinden ons al gauw op de Interstate 5 en vervolgens op de Interstate 8, richting Julian. We zijn vertrokken… Viviane rijdt hoofdzakelijk in de drukke steden terwijl ikzelf als copiloot fungeer. Dit hebben we zo overeengekomen: Viviane is een uitstekende chauffeur en ikzelf volg de weg en vergelijk de baan met de gegevens op de GPS. Ikzelf rijdt dan de kalmere en langere banen. Teamwork dus…

Aangekomen bij de Wal-Mart (Die GPS werkt perfect !) doen we onze eerste inkopen: een koelbox in piepschuim, een zak ijsblokjes, flessen water, wat fruit en eten voor de middag. Vervolgens voer ik een knooppunt in: 7838 Japatul Valley Rd, Alpine, CA 91901. Dit is de baan richting het stadje Julian. Waar een gedetailleerde roadbook al niet goed voor is...
Opnieuw doet de GPS zijn werk en voert ons feilloos langs highways en interstates en komen we tenslotte aan op de afslag naar Het stadje Julian. Vanaf dat moment besluiten we om ons volledig te laten leiden door de GPS. Na Julian komen we aan in het park Anza Borrego, onze eerste kennismaking met de Amerikaanse natuurparken.

Het Anza Borrega National Park.

Het park zelf is niet zo bijzonder; het is meer een woestijn dan een natuurpark. Toch vinden we er – voor ons – rare planten en zelfs cactussen. Het is drukkend warm, heel wat warmer dan het aangename klimaat van San Diego.

Onmiskenbaar een Ferrocactus... zomaar in het wild !

We passeren langs de Salton Sea en rijden via de Interstate 10 door naar onze eerste slaapplaats: Palm Mountain Resort & Spa, gelegen 155 South Belardo Palm Springs, CA 92262. Onze TomTom leidt ons zonder problemen door de redelijk grote stad en in no time staan we voor ons hotel. Heel makkelijk rijden trouwens in de VS. De banen zijn breed (meestal 4 vakken voor een gewone straat) en er wordt rustig gereden. Verkeersargressie is er niet. Ongeduldig getoeter ook niet. Het rijden is er echt aangenaam…
Een vriendelijke Amerikaanse checked ons in, we parkeren de auto op de parking van het hotel en gaan vervolgens naar het zwembad om eens flink te genieten. Onze eerste rit zit erop, niet zo heel ver om te beginnen: 188 mijl of 303 kilometer.

Het zwembad in het hotel Palm Mountain Resort & Spa

De rit is perfect verlopen, geheel volgens plan, en we kunnen het volgende reeds samenvatten:
- Rijden in de VS is geen probleem
- De GPS is goud waard
- Googlemaps is 100% betrouwbaar
- We worden overal vriendelijk ontvangen
Het rijden in de VS, vooral in de steden, was voor ons toch een beetje bang afwachten. Maar eigenlijk houdt het niets in: er is ruimte zat, ze rijden rustig en beheerst en alle mensen blijven uiterst vriendelijk. We maakten ons zorgen om niets dus, maar ja, wisten we veel.
We besluiten om het avondmaal te gebruiken in de Matchbox, een restaurant/grill rechtover het hotel. Uiteraard “wait to be seated”, maar dat is geen probleem. Integendeel, we bedenken dat het eigenlijk bij ons ook zo zou moeten zijn. En op sommige plaatsen is dit ook zo. Na het avondeten doen we nog een kleine wandeling in Palm Springs, maar besluiten dan om toch te gaan slapen. Het is er drukkend warm, maar gelukkig werkt de airco in de kamer goed.

Geen opmerkingen: