zondag 11 januari 2009

Woensdag 10 september 2008

San Diego
Laatste dag in San Diego, zelfs in de VS. Morgen donderdag vertrekken we terug naar België. We zijn aan het uitlopen…
We staan om 07.45u op en ontbijten in de Bayside Bar naast het hotel. Vandaag plannen we een dagje Coronado, een Amerikaanse stad in San Diego County. Coronado ligt op een schiereiland (Coronado Island) en is met San Diego verbonden via een 3407 meter lange brug die in 1969 werd geopend. Wat meteen opvalt aan de brug is dat deze een 90° gebogen bocht maakt, waardoor deze langer is dan eigenlijk nodig. Er is voor deze vorm gekozen om in het midden een hoogte van 61 meter te bereiken zonder dat de weg te sterk stijgt, hoe langer de brug zou zijn hoe minder de stijgingshoek is. De hoogte van de brug is nodig om een onbeladen vliegdekschip doorgang te verschaffen


Plan van San Diego & Coronado via Googlemaps. Het is
duidelijk te zien hoe de brug een bocht van 90° maakt
om de bewuste hoogte van 61m te bereiken
--------------------------------
Na het ontbijt trekken we weer maar eens richting Harbor Drive, want behalve de brug is er nog een manier om er te geraken: met de ferry. We kopen 2 tickets heen en terug voor $14,00 en om 10.00u vertrekken we.Tijdens de overtocht van een kwartier passeren we een vliegdekschip die bijna permanent in de haven van San Diego ligt. Het is ook – met gids – te bezoeken, iets wat we niet hebben gedaan. In het water zelf liggen nog verschillende vliegdekschepen (aircraft carriers) en deze horen bij de marine basis, het Naval Station San Diego. De film Top Gun met Tom Cruise zou hier zijn opgenomen.
Op de ferry onder de "Star Spangled Banner"
---------------------------------------------------------


We verlaten de haven richting Coronado Island
-------------------------------------------------------
Het te bezoeken vliegdekschip
------------------------------------

We stappen flink door op B Avenue – dat is altijd rechtdoor – en 20 minuutjes later komen we aan bij het strand, waar we een paar uur verblijven. De zee is wel redelijk ruw en verder dan pootjebaden geraken we niet. Op het strand is ook niet veel te beleven - het is al “buiten seizoen” en niettegenstaande het goede weer is er betrekkelijk weinig volk.
We eten een bord taco’s bij La Salsa, een Mexicaan en besluiten terug te gaan naar de aanlegplaats voor ferries. Daar aangekomen huren we fietsen bij Bikes & Beyond en kunnen zo het schiereiland beter verkennen.


Taco's (opgevulde tortilla) met wat groentjes. Soms wel
pikant maar zo typisch Mexicaans...
---------------------------------------------------------------------
Bikes & Beyond op Coronado
----------------------------------------------------------------
We fietsen onder de San Diego bridge en kunnen zien hoe groot hij uiteindelijk wel is. We rijden een stuk langs het strand en geraken zelfs tot aan de marine basis.
In een Starbucks drink ik een koffie; Viviane neemt er een “Strapuccino”, dat is ijs geblend met mokka en whip cream (slagroom).

De Coronado Bridge. Heel groot en héél hoog.
---------------------------------------------------

Intussen begint het al wat later te worden en wordt het stilaan tijd om de fietsen terug te brengen. Met de ferry gaan we terug naar San Diego en door de kapitein van de ferry wordt bijna onmiddellijk een boodschap verkondigd. We varen eerst naar de militaire basis om wat mensen (militairen ?) op te halen. Alle foto- en videoapparatuur moet worden opgeborgen (dus ook GSM !). Het is ten strengste verboden foto’s of videofims te maken. Overtreders worden aangehouden en alle apparatuur zal worden aangeslagen. Ik wens jullie nog een prettig verblijf op deze ferry. Punt. Ik berg onmiddelijk alles op.

De aanlegsteiger voor de ferryboot
------------------------------------------------

Na de overtocht gaan we terug naar het hotel en maken ons gereed voor “Het Laatste Avondmaal”, maar dan zonder 12 apostelen. We gaan eten in Petrini’s, dat is een Italiaans restaurant in Little Italy – de Italiaanse buurt. Na het desert en een koffie gaan we terug naar het hotel. Morgen moeten we om 05.00u op voor onze vlucht terug naar huis.

Geen opmerkingen: